Ieder kind is uniek !   

Aanbod

In het leven van uw kind komt het soms voor dat het kort of langdurig niet mee zit. Uw kind loopt dan mogelijk vast in het omgaan met zichzelf en/of zijn omgeving zoals school, vrienden, sport en/of werk doordat hij mogelijk een vaardigheid nog niet beheerst en/of iets uit het verleden nog niet heeft verwerkt. Afhankelijk van wat uw kind als moeilijkheid ervaart en wat hij wil leren, wordt de meest passende begeleidingswijze geboden. Deze begeleiding bestaat uit integratieve coaching, counseling en/of psychotherapie. Een combinatie van begeleidingswijzen is mogelijk.


Integratieve counseling

Integratieve counseling is kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding. Binnen gemiddeld zo’n vijf tot tien sessies ontdekt uw kind zelf binnen de counseling zijn kwaliteiten waarmee hij zijn doelen kan behalen. Uw kind wordt hierin begeleidt door de counselor hierbij is er aandacht voor het fysieke aspect en het denken van uw kind. Hoe hangen deze twee levensgebieden samen in relatie tot zijn hulpvraag en hoe uit zich dat in gedrag (doen en zeggen) van uw kind.


Integratieve psychotherapie

Bij integratieve therapie is er naast het fysieke levensgebied en het denken van uw kind ook aandacht voor mogelijk dieperliggende emoties, trauma’s en/of levensvragen die kunnen spelen bij uw kind.
Wat is de samenhang tussen deze levensgebieden en hoe uit zich dit in het gedrag van uw kind. Hierdoor kan een therapietraject mogelijk intensiever ervaren worden en langer duren dan een counselingtraject.

Integratieve benadering

Integratief houdt in dat de begeleiding wordt vormgegeven vanuit verschillende psychologische stromingen en begeleidingsmethoden. Vanuit de integratieve benadering ontvangt uw kind begeleiding met de gedachte dat hij als een totaal mens in relatie staat met zijn omgeving. Binnen deze totaliteit worden er vier levensgebieden onderscheiden: het fysieke (lichamelijke), cognitieve (denken), emotionele (voelen) en extentiële (levensvragen). De wisselwerking tussen lichaam, denken, voelen en levenszin uit zich in gedrag; wat ik doe en zeg. De ene psychologische stroming legt de nadruk meer op het gedrag van uw kind, weer anderen meer op denken, voelen en levensvragen. Tijdens de begeleiding onderzoekt uw kind samen met de counselor/therapeut, hoe zijn denken, voelen en mogelijke levensvragen met elkaar samenhangen in relatie tot zijn hulpvraag. Hierbij staat uw kind centraal en kijkt uw kind samen met de counselor/therapeut naar wat hij aan mogelijkheden heeft, om antwoord op zijn hulpvraag te vinden, en/of wat hij nodig heeft om mogelijk onverwerkte emoties te hanteren.


Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 06 383 524 76

Postadres: Sterremuur 11, 5803 LJ Venray


Website created by Praktijk van der Coelen